De stichting

Stichting BeHoCa is opgericht in juli 2012 door Melissa Kreps. Dit om zoveel mogelijk straatkinderen, in Kenia, een kansrijke toekomst te bieden.

Voor haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heeft Melissa in 2009 stage gelopen in Zuid-Afrika. Deze prachtige en onvergetelijke ervaring heeft haar na het behalen van haar diploma doen terug keren naar Afrika. Melissa eindigde na een prachtige rondreis in Mombasa, te Kenia.

In Kenia heeft Melissa onder andere mogen werken met straatkinderen. Tijdens het werken met deze kinderen ondervond Melissa dat de kinderen op vele gebieden worden tekort gedaan. ‘De kinderen willen zo graag veranderen, naar school en leven als een kind zonder zorgen. Maar dit blijft bij velen van hen maar een droom. Wij zien het daarom als onze missie om deze kinderen te ondersteunen bij het bereiken van een kansrijke toekomst.’

Stichting BeHoCa beschikt over een vijftallig bestuur:
• Voorzitter: Melissa Kreps
• Vice-voorzitter: Marja van Garderen
• Secretaris: Anke Meersta
• Penningmeester: José Kreps
• PR & webdesigner

De stichting is een non-profit organisatie. Dit houdt in dat wij, het bestuur, en de vrijwilligers die ons ondersteunen dus géén vergoedingen ontvangen voor ons aandeel in de stichting. Wij doen dit werk met hart en ziel voor de straatkinderen van Kenia.

Sinds 3 juli 2012 erkent de belastingdienst Stichting BeHoCa als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent voor de stichting dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen over uw gift en over het ontvangen van erfenissen.
Eveneens brengt een ANBI-status fiscale voordelen met zich mee voor u als donateur.
Giften die u als particulier of bedrijf doet aan Stichting BeHoCa zijn namelijk, binnen de daarvoor geldende regels, weer aftrekbaar bij de belastingdienst!

Klik hier om het stichtingsplan te downloaden