Even voorstellen..

Graag willen we jullie voorstellen aan onze drie nieuwe jongens die we op 14 december hebben mogen verwelkomen in ons BeHoCa huis.

James is een jongen van 10 jaar oud. Hij is erg klein voor zijn leeftijd, maar heel erg lenig. Salto’s en andere acrobatieke handelingen zijn geen probleem voor hem! Hij zit vol energie en stuitert en springt de hele dag rond.
Yusuf is 12 jaar oud en een rustige jongen. In de paar dagen dat hij nu bij ons is hebben we hem al kunnen zien opbloeien. Hij lacht steeds meer en begint langzaamaan zijn plekje te vinden in het huis en in de groep. Het was in het begin wel een beetje verwarrend dat we twee jongens hadden met de naam Yusuf, maar daar zijn we nu alweer aan gewend.
En dan hebben we nog Jackob. Hij is 14 jaar oud en wordt erg enthousiast van de afwas doen en schoonmaken. Hij helpt graag en vindt het leuk om overal bij betrokken te worden.

Alle negen jongens gaan in januari naar school. We weten niet zeker of ze allemaal kunnen meekomen in het reguliere Keniaanse onderwijs, maar we gaan het in ieder geval proberen. Na schooltijd krijgen ze in de middag ook nog extra thuisscholing.
Maar zover is het nog niet, ze hebben nu eerst even kerstvakantie. Alhoewel ze het liefste wel les willen krijgen. Ze zijn erg leergierig! In deze vakantie is Sinterklaas langs geweest, zijn de kerstboom en andere versieringen opgezet, zijn ze op kerkkamp geweest, de bioscoop bezocht en het strand mag natuurlijk ook niet ontbreken met dit mooie weer!

We kijken er erg naar uit om voor de eerste keer kerst met elkaar te vieren. De jongens hebben al een heerlijk kerstmenu samengesteld, onder andere met zelfgemaakt brood en zelfgebakken kerstkoekjes! En ze zijn gek op kuku (kip).

Namens iedereen van BeHoCa:
Kua na furaa na chrismasi na mwaka mpia 2014!
(Fijne kerstdagen en een gelukkig 2014 toegewenst!)