FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2014                       Editie 9

Beste donateur,

‘Tijd heeft vleugels en geen teugels’, is een mooie gezegde om deze nieuwsbrief mee te beginnen. Want wat gaat de tijd snel. En dan ineens realiseer je je dat er afgelopen maand geen nieuwsbrief is verzonden. Bij deze halen we snel de schade in en informeren wij u graag over wat er allemaal is gebeurd bij Stichting BeHoCa.

Vrijwilligers/stagiaires
In onze laatste nieuwsbrief is Marja, onze eerste stagiaire, nog aan het woord geweest. Helaas is haar periode alweer voorbij en heeft ze ons in juli moeten verlaten. Wat zijn wij haar dankbaar voor alles wat ze heeft bereikt met de jongens. Petje af! Marja heeft gelukkig het BeHoCa virus te pakken gekregen en heeft zich aangesloten bij het bestuur in Nederland en zal haar steentje daar verder gaan bijdragen. Na Marja is Shirley ons voor 3 weken komen helpen en heeft de vakantieperiode van de jongens erg aangenaam gemaakt. Zij heeft vele activiteiten ondernomen met de kinderen. De kinderen hebben in vergelijking met de vorige vakantie een top vakantie gehad zonder problemen. Shirley had in Nederland geld opgehaald en heeft 3 fietsen aan ons gedoneerd! Geweldig! Super bedankt daarvoor. Momenteel hebben wij 2 stagiaires en 1 vrijwilliger. Zij zullen verderop in de nieuwsbrief aan het woord komen
De kinderen
Momenteel hebben de kinderen gelukkig besloten om het rustig aan te doen. Ze luisteren goed, kunnen zichzelf vermaken en hebben weer plezier. Helaas is dit pas gebeurd nadat er een aantal kinderen zijn weggelopen. Wij hebben momenteel 9 kinderen. Elke keer als er iemand wegloopt dan baal je en voel je je gefrustreerd! Ook bij deze weglopers. Vooral als ze dan terug komen en smeken of zeweer mogen blijven. Maar eens houdt het op. School accepteert geen verzuim, wij zijn geen hotel en moeten aan de kinderen denken die er wel klaar voor zijn. Wel klaar om te veranderen. Klaar voor een leven met structuur en regels en niet alleen maar vrijheid. Uiteindelijk heeft het positief uitgewerkt op de rest van de groep. Ze zijn ineens zo gaan opleven. Het slechte gedrag doofde uit en er ontstond veel meer samenspel en de sfeer in huis werd huiselijk. Er wordt meer gelachen, gespeeld, gedanst en er is rust. Zo hebben we de afgelopen periode ook lekker veel activiteiten met ze kunnen doen. Playbackshow, een foute party, Nederland aanmoedigen tijdens het WK, knutselen, dagje uit, spelletjes en noem maar op. Ze zijn van ver gekomen, maar wij zijn erg trots op deze groep! Op school gaat het ook super met ze. Ze praten steeds meer Engels en wij ontvangen vanuit school, de kerk en de omgeving complimenten over de jongens. Over het gedrag, over hun Engels en over het feit dat ze er niet meer uitzien als straatkinderen, maar dat ze stralen! Daar doen we dit allemaal voor! Na de verhuizing gaan wij kijken of er meer kinderen onze hulp nodig hebben
Verhuizen
Wie ons volgt op Facebook heeft het vast al meegekregen. Wij gaan verhuizen! Na een hoop problemen met deze huisbaas, een immens hoge huurverhoging en niet nagekomen beloftes, hebben wij besloten om te gaan verhuizen. We hebben na drie maanden zoeken een mooi huis gevonden in een ander gedeelte van Mombasa, genaamd Shanzu. Helaas is dit wel verder weg en in een minder goede buurt. Maar het huis is wel veel beter en betaalbaar. We zitten op 5 minuten lopen van het strand en hebben een contract voor 5 jaar kunnen afsluiten. Ook is het stuk grond twee keer zo groot, wat betekent dat we een betere moestuin gaan opzetten en dan is er nog ruimte over voor een voetbalveld en voor in de toekomst een speelgedeelte met schommels en dergelijke. Ook willen we meer dieren gaan houden om zo meer geld te kunnen genereren en te besparen. De kinderen gaan helaas wel naar een andere school. Pas vanaf januari als het nieuwe schooljaar gaat beginnen. We zijn momenteel de opties hiervoor aan het bekijken en aan het afwegen.


Acties/donaties
Zoals de twee voorgaande jaren stonden wij ook dit jaar weer op de jaarmarkt Effe Noar Geffe in Geffen. Dit was ook dit jaar weer een enorm gezellige dag waar wij gelukkig weer wat extra geld hebben kunnen ophalen. De loterij die wij daar hielden was een succes door alle ondernemers uit Geffen en Oss die geweldige prijzen gedoneerd hebben! Hartstikke bedankt daa Een week later waren wij te vinden op het KOM Festival in Rosmalen. Dit was voor het eerst dat wij daar stonden, maar zeker niet voor het laatst. Een erg gezellige markt waar wij extra naamsbekendheid hebben kunnen creëren. Ook is de laatste Car Boot Sale weer geweest en ondanks de regen heeft deze dag toch ook weer wat extra geld gebracht. Alle vrijwilligers, en vooral mijn ouders, super bedankt voor jullie hulp!!!
Het Lege flessenbakje bij de C-1000 in Geffen doet het ook nog steeds goed! Mensen doneren nog altijd hun statiegeld in het bakje en dat al voor meer dan een jaar nu! Wij zijn u allen enorm dankbaar!
Ook hebben wij twee dames uit Australië op visite gehad. Zij hebben de kinderen een dag gegeven om niet snel te vergeten. In de backpacker waar zij verblijven hadden zij een poolparty voor onze jongens en de kinderen van een ander weeshuis georganiseerd. Een hele dag zwemmen, volleybal spelen en eten en drinken. Ze hebben nog nooit zo diep geslapen als de avond na deze intensieve maar o zo mooie gezellige dag!
Naomi, Sanne en Ad aan het woord
De afgelopen weken hebben wij de BeHoCa-family mogen leren kennen. De eerste ontmoetingen met de jongens waren zeer energiek, leerzaam en gezellig. We zijn echt met een warm hart ontvangen door alle jongens, uncles en Melissa. Wij, Naomi en Sanne, kijken er dan ook naar uit om hier de komende 5 maanden stage te lopen (tot en met januari) vanuit onze opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening op Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Wij zullen de komende tijd ons best doen om de opgedane kennis vanuit onze studie hier toe te passen en daarmee een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze bijzondere jongens.
Ook ik (Ad) zal de komende drie maanden mij inzetten voor de missie van BeHoCa. Ondanks dat ik geen ervaring heb met kinderen, verwacht ik veel te kunnen betekenen voor de jongens en plezier met ze te hebben. Daarnaast zal ik vanwege mijn achtergrond BeHoCa helpen met haar economische vraagstukken.
Wij hebben al een ontzettend mooi begin gehad in Mombasa en heel veel zin in de rest van onze stage/vrijwilligersperiode.


Voor meer informatie kunt u ons volgen via onze facebookpagina en/of ons Youtube kanaal. De links hiervoor zijn te vinden op onze website. www.behoca.nl.

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier