FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2014                       Editie 10

Een verkeerde keuze, de verkeerde plek, met de verkeerde vrienden…

Help Ali… Help Ali… Help Ali…

Vrijdag 5 december bracht Ali een familie bezoek aan zijn broer. Helaas heeft hij tijdens dit bezoek een verkeerde keuze gemaakt, met een bijna noodlottig eind. Ali vroeg zijn broer om toestemming om vrienden te bezoeken. Hij is toen naar de stad gegaan en heeft daar met zijn oude vrienden omgehangen. Ook is hij bij hun blijven slapen op straat. De volgende ochtend waren ze aan het rondlopen en stal één van de jongens een mobiele telefoon van een voorbijganger die aan het bellen was.
Ali is niet meer gewend aan het straatleven en om te overleven op straat. Hij had dan waarschijnlijk ook te laat door wat er allemaal gebeurde, waardoor hij te langzaam was met wegrennen/wegkomen. In Kenia is het normaal dat mensen het heft in eigen hand nemen en zelf voor rechter gaan spelen. Dit gebeurde ook bij Ali. De omstanders hebben hem te pakken gekregen en met stenen geslagen, bijna tot de dood aan toe. Hierna hebben ze paraffine en papier over Ali heen gegooid en hem in brand gestoken.
De andere straatjongens hoorden wat er aan de hand was en zijn Ali met stokken en stenen gaan verdedigen en redden. Ze hebben hem in de TukTuk gezet en bij het ziekenhuis afgezet.

In het ziekenhuis heeft Ali 7 uren zonder enige verzorging of bekenden om hem heen gelegen. Wij hadden hem toen pas gevonden namelijk. Ongeveer 10 uren na het incident kreeg hij pas medicatie. Ali heeft brandwonden over zijn gehele lichaam.
Hij is voor 35% verbrand, waarvan zijn rug en rechter hand er het ergst aan toe zijn. Het geluk is dat het vuur niet naar binnen is geslagen, waardoor alleen zijn huid is verbrand. De zenuwen, spieren, pezen en longen zien er goed uit.
Hij verblijft momenteel op de intensive Care. De dokter zegt dat als Ali geen infecties oploopt hij buiten levensgevaar is! Laat dit waar zijn alstublieft!! Het voelt zo onwerkelijk. Als we bij hem zijn is het de keiharde waarheid dat hij het uitschreeuwt van de pijn, maar wanneer we thuis zijn verwachten we hem steeds te zien….


Donderdag 11 december hebben we besloten om Ali over te plaatsen naar een privé ziekenhuis. In het huidige ziekenhuis moeten we de zusters en doktoren omkopen voordat ze Ali verzorging (willen) geven. Ali zijn wonden worden niet ingesmeerd, waardoor deze continu droog liggen. Ook ligt hij constant op zijn rug, terwijl zijn rug het ergste verbrand is. Telkens als wij Ali mogen bezoeken zijn wij degenen die opmerken dat er iets op is of iets niet blijkt te werken. Ook is pas vandaag begonnen met antibiotica (?!). Ali zijn IC kamer zit vol met vliegen, terwijl zijn wonden open zijn! En iedereen loopt in en uit. Als we Ali hier laten gaat hij het niet redden, wat voor geweldige vechter hij ook is… Ali heeft nu alle hulp nodig die er maar is.

Een ruwe schattig van de komende kosten:
Intensive Care bed: 18000 shilling (±180 euro) per dag
Dokterskosten: onbekend
Eerste 3 dagen medicatie: 35000 shilling (±350 euro)


Het is veel geld, maar het is voor Ali. Hij was zo geweldig goed op weg, aan het groeien en opbloeien, zowel thuis als op school! Hij zat uren lang te leren, hij wil graag kok worden. Wij hopen en bidden dat hij in de toekomst zijn nieuwe schort, die hij van zijn sponsor heeft gekregen, ook echt kan gebruiken in zijn baan als geweldige kok en dat zijn arm nu de juiste zorg krijgt! Deze schat van een jongen moet gewoon weer beter worden!!!

Wie wil/kan ons financieel ondersteunen om Ali te voorzien van de juiste en noodzakelijke zorg? Geld kan gestort worden op onze rekening NL62 RABO 0135 0402 05. Enorm bedankt voor jullie hulp!

Ik vraag niet graag om hulp en al helemaal niet om geld, maar voor deze keer heb ik er alles voor over en vraag ik het nu aan iedereen: Help Ali alstublieft!
Namens Ali: ASANTE SANA, oftewel super bedankt voor al uw hulp!!! Wij zijn u echt onwijs dankbaar!!

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier