FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2015                       Editie 12

Beste donateur,

Wat kan een jaar snel gaan! Vooral als je geen moment stil kunt zitten. De afgelopen periode is voor iedereen een erg drukke en hectische periode geweest. Sinds 1 November wonen wij in ons nieuwe huis. Gelukkig bevalt dit erg goed voor iedereen. Momenteel is Melissa haar broer Matthijs in Kenia om de nodige dingen aan te bouwen en te maken. Zo krijgen we, dankzij een geweldige donatie, een uitbouw naast het hoofdgebouw waar we gezamenlijk kunnen eten en waar hoogstwaarschijnlijk ook de homeschooling zal worden gegeven. 

De kinderen zitten, na een maand vakantie te hebben gehad, op hun nieuwe school. Bridge Internatonal genaamd. Ze hebben het onwijs naar hun zin en worden erg gestimuleerd om er hun best te doen. De oude school hebben we verlaten met 2 jongens die de beste van de klas waren, nummer 1 dus, zo waren er ook twee jongens nummer 2 en een jongen nummer 3. De rest zat er niet ver vandaan! We zijn zo enorm trots op onze jongens!

   

Familievisites
Veel van de kinderen zijn afgelopen vakantie op visite geweest bij familie. De jongens hebben enorm genoten om hun familie weer te kunnen zien. De schoolrapporten en de fotoboekjes werden meegenomen om te kunnen showen aan iedereen die het maar wilde zien. Zo heeft Brian na 4 jaar eindelijk zijn moeder en zusje weer kunnen zien. Hij was samen met Uncle Raj en Auntie Sanne afgereisd naar Mumias's om daar op zoek te gaan naar zijn familie. Doordat alles veranderd was duurde dit eventjes, maar met veel geluk aan onze zijde hebben wij hun kunnen herenigen. Door verschillende omstandigheden kan Brian daar niet blijven wonen en blijft hij gewoon gezellig bij ons wonen, waar hij ook erg blij mee was.
Ali Hamisi
Zoals de meesten van jullie al vernomen hebben, heeft Ali een verkeerde keuze gemaakt tijdens zijn bezoek aan familie. Hij had toestemming gevraagd aan zijn broer om vrienden te bezoeken. Hij kreeg toestemming en kwam zo in aanraking met zijn oude straatvrienden. Één van zijn vrienden stal een telefoon en Ali was te langzaam en werd gepakt door de omstanders. Het is, door het lakse optreden van de politie, hier heel normaal dat mensen dieven zelf terecht stellen. Ali is daardoor ernstig mishandeld met stenen en daarna hebben ze hem in brand gestoken. Sinds 7 december ligt hij in het ziekenhuis en dankzij hulp van velen van jullie ligt hij nu in een privé kliniek. Nog niet zoals de ziekenhuizen in Nederland, maar in deze wordt hij tenminste beter. Hij heeft hard gevochten en nog een erg lange weg te gaan, maar hij gaat er komen. Het is erg lastig om de juiste woorden te kunnen vinden, maar dankzij alle betrokkenheid, acties die werden opgezet, donaties die werden overgemaakt, lieve berichtjes die wij hebben ontvangen, hebben wij deze periode door kunnen komen. Het gaf ons enorm veel kracht en doorzettingsvermogen en wij zijn iedereen enorm dankbaar daarvoor!!

Vakantie
De vakantie stond in het teken van familievisites en bijbelkamp. Het zag er naar uit dat dit eindelijk een vakantie zou worden zonder drastische problemen. Helaas is het tegenovergestelde gebleken. Gelukkig konden de andere jongens, ondanks het voorval met Ali, toch nog genieten van hun welverdiende rust. School is namelijk hard werken hier, van 5.00 tot 17.00 uur en dan nog huiswerk! Dus de eerste week stond er niets meer op de planning dan rust en spelletjes en leuke activiteiten. Dankzij het bezoek van de ouders van Auntie Naomi hebben ze ook nog eens mogen Karten! Kleine snelheidsduiveltjes dat het zijn! Ze waren niet bang te krijgen en gingen met volle snelheid over de baan heen. Geweldig!

   

Daarnaast hebben ze een week bijbelkamp gehad waar ze erg veel hebben geleerd, maar ook onwijs veel lol hebben gehad! Ook was december de maand van de feestdagen. Voor Sinterklaas hadden de jongens hun eigen schoen gemaakt waar natuurlijk de volgende dag lekkernij en een cadeautje in zat. Met eigen gemaakte pepernoten en de gekregen cadeaus hebben we Sinterklaasavond gevierd. Het huis hebben we daarna omgetoverd in kerstsfeer: kerstboom, kerstverlichting en andere eigen gemaakte kerstversiering. Op eerste kerstdag hebben we genoten van het lekkere eten en de leuke kerstactiviteiten. ’S Avonds hebben we bij kaarslicht gegeten en de avond afgesloten met een leuke film. De jongens hebben volop genoten van oud en nieuw. Ze gingen die nacht namelijk pas om 4 uur slapen!!

Auntie Sanne, Naomi, Lotte en Uncle Ad, bedankt voor jullie hulp tijdens deze lastige periode. Doordat Raj en Melissa veel in het ziekenhuis waren is veel op jullie schouders terecht gekomen. Jullie hebben het super gedaan, bedankt!

      
Stagiaires en vrijwilligster
Wij, Sanne en Naomi, hebben onze stageperiode van 5 maanden er helaas bijna op zitten. Op 22 januari vliegen wij weer terug naar Nederland. We hebben de afgelopen tijd ontzettend veel geleerd en meegemaakt, wat we in ons verdere leven kunnen gebruiken. De BeHoCa family heeft ons een warm en veilig gevoel gegeven en veel van de cultuur en het land laten zien. We hebben vele leuke momenten met de jongens meegemaakt, uitstapjes, activiteiten en natuurlijk de feestdagen, wat ons een echt familie gevoel gaf! Helaas is niet alles gegaan zoals we gehoopt hadden en heeft de gebeurtenis met Ali ons erg geraakt, maar ook hier hebben we veel van geleerd en zijn wij er sterker van geworden. Wij hebben onze stage met een voldoende kunnen afronden en zijn erg dankbaar voor deze stageplek. We kijken op tegen het afscheid nemen, want we zullen iedereen hier heel erg gaan missen!!

Hallo, ik ben Lotte en ik ben 18 jaar en ik kom 6 maanden de BeHoCa family versterken. Mijn eerste dag ben ik enthousiast verwelkomt wat mij gelijk een warm en fijn gevoel gaf. Helaas werd ik een paar dagen later met beide voeten op de grond gezet door de gebeurtenis met Ali. Dit was wel even schrikken, maar hierdoor heb ik veel in een korte tijd geleerd en gezien. Ik vond het fijn dat er nog twee andere stagiaires waren waarmee ik mijn gedachtes en ervaringen heb kunnen delen. Zij hebben geholpen mijn plekje toch redelijk snel te vinden. Doordat ik in de vakantie van de jongens aankwam heb ik al veel tijd met ze door kunnen brengen. Ook de feestdagen heb ik hier gevierd, wat erg speciaal en gezellig was. Ik kijk uit naar de komende maanden en hoop nog veel leuke, speciale en mooie momenten met de BeHoCa family mee te maken.

Voor meer informatie kunt u ons volgen via onze facebookpagina en/of ons Youtube kanaal. De links hiervoor zijn te vinden op onze website. www.behoca.nl.

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier