FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2015                       Editie 13

Beste donateur,

School
Sinds januari zitten de jongens op een nieuwe school, Bridge International Academies genaamd. De jongens moesten even wennen aan het nieuwe systeem van les geven, maar hebben zich snel hervonden. Ze waren de eerste dagen wat moe van het harde werken. Op deze school hebben ze namelijk minder vrije tijd en meer huiswerk. De jongens hebben het eerste kwartaal afgesloten met examens en we zijn erg trots op ze. Ze hebben allemaal onwijs goed gepresteerd! Ze genieten nu van hun welverdiende vakantie en na de vakantie gaan Brian, Saïd Athman en Mombasa een klas overslaan. Het wordt ze te makkelijk gemaakt en dit is erg voordelig voor hen, omdat ze zo een beetje in kunnen lopen op hun leeftijdsgenootjes. Ze zitten nu namelijk ingedeeld in de klassen op hun kunnen en niet op hun leeftijd. De directeur van de school gaf zijn complimenten aan BeHoCa voor het gedrag van onze jongens. Ze zijn netjes en beleefd en vooral erg leergierig!

  

James
James was afgelopen december op familievisite geweest. Dit ging zo goed dat er is besloten om James terug te plaatsen. Dit is een streven van ons: om zoveel mogelijk kinderen te kunnen herenigen met familie. James zijn moeder was 16 toen ze hem kreeg en samen hebben ze een zware tijd achter de rug. James was opstandig en de moeder kon hem geen stabiel leven bieden.
Zo is James op straat beland. De moeder heeft momenteel een stabiele relatie en haar nieuwe man heeft een baan. Dit betekent dat er geld is voor eten en James is in het jaar dat hij bij ons was enorm veranderd. Hij gehoorzaamd weer en is rustiger geworden. Wij ondersteunen James nog met onderwijs. Dit middels de hulp van zijn financieel adoptieouders die hem nog steeds willen ondersteunen. Enorm bedankt hiervoor!
Afgelopen semester is James nummer 1 geworden van zijn klas. We kunnen zeggen dat James met succes is teruggeplaatst.
Ali
Ali is sinds eind februari thuis gekomen. Helaas niet omdat hij zo goed was hersteld, maar omdat het financieel niet meer mogelijk was. Hij herstelt langzaam, maar heeft ontzettend veel geluk gehad! Hij heeft dankzij een medisch kamp, dat werd georganiseerd door Lions Club of Mombasa Bahari, een gratis huidtransplantatie aangeboden gekregen. Er is huid van zijn been verwijderd en op zijn arm en rug geplaatst. We hopen dat Ali snel weer de oude Ali gaat worden. We hebben gelukkig via onze kerk, Crossroads Fellowship, therapie kunnen regelen. Één van de pastoren is psygoloog en gaat hem begeleiden. Ook gaat Ali, via iemand uit de kerk, fysiotherapie ontvangen. Alle hulp komt echt als een zegen voor ons, omdat het een enorme zware periode is voor iedereen die met Ali werkt en leeft. We hopen op een positief resultaat.
Dank
Wij danken iedereen die ons heeft geholpen om Ali beter te laten worden. Zonder jullie donaties en steun was Ali er niet meer geweest! Hij heeft weer een toekomst en een nieuwe kans gekregen. Wij zijn u ontzettend dankbaar! Namens Ali een enorme ASANTE SANA!!

The beauty of life does not depend on how happy you are,
But how happy others can be because of you
Pasen
Tijdens Pasen was het zo warm dat de chocolade eieren direct smolten zodra ze uit de koelkast kwamen. Gelukkig smaakten ze er niet minder lekker door. Op vrijdag zijn we naar de kerk geweest waar een extra paasconcert werd gehouden. De kinderen hebben enorm genoten. Vele liedjes werden thuis nog meerdere malen gezongen. Op zondag hebben we met zijn allen genoten van een uitgebreide lunch. Soms vragen wij onszelf echter wel eens af waar ze alles laten. De kinderen hebben zich zo vol zitten eten dat ze na de lunch allemaal wel even wilden rusten voordat er verder gevoetbald ging worden. Tweede paasdag was een zwemdag bij onze bekende backpackers Tulia house and Camp. Het was weer een top dag met een super lunch. Thanks to Tulia!

    De Stichting
Financieel gezien is het een zware periode geweest voor de stichting. Melissa was in Februari in Nederland om even tot rust te komen. Helaas werd deze rust snel verstoord door een telefoontje uit Kenia. De doktoren van Ali hadden hun rekeningen ingediend. Wij maar denken dat we deze al aan het betalen waren. Helaas waren dit alleen de kosten van het ziekenhuis. We hebben alle doktoren benaderd en om korting gevraagd. Sommigen van hen hebben ons geweldig geholpen en één doktor heeft zelfs niets gedeclareerd. Echter betekent dit niet dat we er zijn. We zijn nog steeds opzoek naar €4000 om de rekening te kunnen voldoen. We zijn allerlei acties aan het opstarten in Nederland om dit bij elkaar te krijgen. Ook zijn we lokaal in Kenia bezig om geld bij elkaar te sprokkelen.
Heeft u ideeën voor extra acties dan horen wij dit graag. Donaties zijn ook nog altijd welkom op: IBAN: NL62 RABO 0135 0402 05
Zonder wat extra hulp betekent het namelijk dat wij over ongeveer een half jaar failliet zijn. Dit proberen wij natuurlijk uit alle macht te voorkomen.Acties
Een paar maanden geleden hebben wij ons ingeschreven bij ’s werelds grootste en eerste online fondsenwervingsplatform JustGiving. Hier hebben wij onze eigen BeHoCa pagina waar makkelijk en snel gedoneerd kan worden. Het is een pagina die heel gebruiksvriendelijk is voor de mobiele telefoon. BeHoCa gaat graag mee met de tijd ;) En het is een mooie mogelijkheid om meer inkomsten te generen en een groter publiek te bereiken.
Op dit moment loopt er via onze JustGiving pagina ook een actie om geld in te zamelen voor de Dam tot Damloop waar wij aan meedoen met een BeHoCa team. Sponsor onze toppers die de 10 Engelse mijlen (16,09 km) gaan lopen op zondag 20 september!

Vanaf heden kan er online geshopt worden via goededoelshop.nl waarbij je gratis kunt doneren aan Stichting BeHoCa. Via Goededoelshop.nl kun je shoppen bij meer dan 250 bekende webwinkels. Per aankoop gaat er gratis een donatie naar het goede doel van jouw keuze, zonder dat het je iets extra kost. Dus wanneer jullie online gaan shoppen, denk dan aan BeHoCa ;)

   


Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier