FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2015                       Editie 14

Beste donateur,

Na regen komt zonneschijn!
Eindelijk schijnt de zon ook weer in Kenya voor ons. Na 7 maanden kunnen we eindelijk het hoofdstuk ‘ziekenhuis’ afsluiten. Dankzij een aantal geweldige donaties hebben wij de rekening van het ziekenhuis kunnen voldoen. We kunnen en durven weer vooruit te kijken. Ali heeft wederom weer enorm veel geluk. Via de bemiddeling van de Nederlandse stichting ‘Why not’, die zich inzet voor de gehandicapten in Kenia, krijgt Ali een gratis arm reconstructie aangeboden. Hoe geweldig is dit?! Dit betekent dat Ali straks zijn arm weer kan gebruiken en buigen en weer naar school kan. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen en woorden schieten tekort om onze dankbaarheid uit te kunnen drukken, maar wij zijn iedereen ENORM dankbaar voor zijn/haar hulp rondom Ali. Dankzij jullie allen kunnen wij verder met waar wij hier voor zijn, het helpen van de straatjongens, en Ali kan verder met het werken aan zijn toekomst. ASANTE SANA!

    Nieuwe jongens
Twee jongens zijn terug geplaatst bij hun familie. Dit betekent meer bedden leeg bij BeHoCa. Dit kan natuurlijk niet! Er zijn zoveel kinderen die in bomen slapen, onder kartonnen dozen of in huisjes die te vies zijn voor woorden. Dus..... wij heten Iddi, Ndiga, Tony en Evans van harte welkom in de BeHoCa familie. Voor sommigen zegt de naam Evans misschien iets. Hij is een oud-bewoner van BeHoCa. We hebben Evans na vele malen te hebben gesproken terug genomen in de familie en hem een nieuwe kans gegeven. Hopelijk is hij er deze keer klaar voor. We hebben nog één bed leeg en zijn bezig met een andere opname. Meer informatie volgt natuurlijk zo snel mogelijk hierover. De jongens doen het goed en gaan makkelijk mee in de bestaande structuur. De oudere jongens moesten natuurlijk even hun plekje veilig stellen. Nadat dit klaar was werd er weer veel gevoetbald en op de fietsen gecrost. Het is zo mooi om te zien hoe een groep werkt en hoe veranderingen in een groep andere kinderen kunnen laten opbloeien of kunnen uitdagen. Geweldig!

      
School
De eerste tussentijdse tentamen ronde zit er op. De jongens hebben het geweldig gedaan. Said en Brian hebben het, na het overslaan van hun oude klas, wat moeilijker maar zitten nog steeds in de top 10. Jacob heeft nu de plek van Brian overgenomen en is nu de beste van zijn klas. Het mooie is dat Brian en Said absoluut niet tevreden zijn met hun nummer. Ze willen weer nummer 1 worden en hebben aangegeven nog beter hun best te gaan doen en te gaan oefenen en meer te gaan lezen. Een aantal nieuwe boeken zijn aangeschaft en hopelijk gaat het ze lukken. Maar hoe geweldig is dit! We kunnen ons namelijk nog goed herinneren dat twee jaar geleden deze jongens niet stil konden zitten, ze niet wilden leren, maar wilden spelen en sommigen van hen niet eens konden lezen, schrijven en/of rekenen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar we zijn enorm trots op ze! Ook James en Meshack doen het nog steeds erg goed. James is de beste van zijn klas en Meshack kan een klas hoger. Alleen durft hij dit niet en wil dus niet. Niet erg hoor! Hij doet het gewoon lekker op zijn eigen gevoel. De thuissituatie is voor beide jongens nog steeds positief. Vooral Meshack is nog meer gaan stralen dan hij al deed.
Donaties
Molex Charity Walk
Op 13 juni vond in Eindhoven de 12de Molex Walk plaats. In de vroege ochtend startten rond de 250 lopers vanuit 30 verschillende landen om 40, 25, 18 of 8 kilometer te gaan lopen voor het goede doel. Molex loopt jaarlijks voor een aantal goede doelen gerelateerd aan kinderen. Zij vinden net als BeHoCa dat kinderen de toekomst zijn. BeHoCa was één van de geselecteerde goede doelen waarvoor gelopen werd. Op de looproutes stonden twee stands waar lopers konden uitrusten en wat drinken konden kopen. Bij deze stands hielpen vrijwilligers vanuit de verschillende doelen waarvoor gelopen werd. De vrijwilligers hebben aan lopers verteld wat voor werk BeHoCa doet. De foto’s op de banners ondersteunden deze verhalen. Ondanks het slechte weer hebben mooie gesprekken plaatsgevonden. In de middag klaarde het weer op en voor 17 uur waren alle lopers binnen. Deze geweldige dag werd afgesloten met een barbecue waarbij het eindbedrag van maar liefst €4050,- bekend werd gemaakt. Al met al een dag om met veel plezier en dankbaarheid op terug te kijken. Molex Charity Walk, alle sponsoren en lopers: Hartelijk dank voor jullie inzet en donaties!

    
De banners die gebruikt zijn om onze stichting te promoten tijdens deze dag, zijn gedoneerd door Dialog. Dialog, wederom super bedankt voor jullie donatie! Echt geweldig.Koopt u spullen online?? Vergeet dit dan niet te doen via goededoelshop.nl. Zelfs vliegwinkel en dergelijke doen hier aan mee. Dus tijdens het boeken van uw vakantie denkt u natuurlijk aan ons. Aanmelden via goededoelshop is gedaan binnen een halve minuut en ze vallen u niet lastig met allemaal mailtjes en acties! U helpt ons enorm!!!Vrijwilligster
Na 6 maanden hebben wij afscheid moeten nemen van auntie Lotte. Lotte, bedankt voor al je hulp en inzet. Je hebt geen makkelijke periode hier gehad en alle ups and downs meegemaakt. Maar gelukkige hebben we tussendoor ook enorm veel leuke dingen kunnen doen. De jongens missen je enorm en we wensen je heel veel succes toe met alles wat je gaat doen in Nederland. Het is momenteel ook wel erg raar en stil om even geen vrijwilliger of stagiaire te hebben. Dit is voor het eerst sinds wij bestaan dat we 2 maanden niemand hebben. De jongens vinden het maar raar en kunnen niet wachten totdat Auntie Ria in augustus terug komt met twee nieuwe vrijwilligsters.

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier