FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2013                         Editie 4

 

Verhuizing

Ons eerder genoemde eerste huis hebben wij helaas moeten verlaten. Dit door diverse problemen met de landeigenaar, de agenten en onze watervoorzieningen. Het huis waar wij nu in wonen is een grote verbetering voor ons allemaal. Het huis is 1 groot woonhuis waardoor we nu meer een familie vormen. We hebben onbeperkt water en de compound is veel groter. De jongens kunnen nu lekker voetballen, basketballen en gewoon wat rondrennen. Ook hebben ze nu meer de gelegenheid om zichzelf even terug te kunnen trekken, of te werken in de groentetuin die zij hebben aangelegd. De eerste plantjes komen al op, cassave, maïs, tomaten, sla en noem maar op. José en Matthijs Kreps, wij danken jullie enorm voor jullie hulp tijdens het verhuizen! Wat was dat een verrassing voor Melissa. Ging ze haar broertje ophalen op het vliegveld (omdat hij kwam helpen met verhuizen), stond haar moeder daar ook ineens. Echt geweldig!

   

Werkvergunning

Halverwege oktober is Melissa een weekje naar Nairobi geweest om haar werkvergunning op te halen. Ze mag 2 jaar blijven en na deze 2 jaar kan ze hem gewoon weer verlengen. Eindelijk een grote stap in de goede richting. 

Tijdens haar afwezigheid in het huis zelf zijn er helaas ook wat veranderingen geweest. Zo zijn er 3 kindjes weggelopen. 2 daarvan hadden gewoon erg veel moeite met de regels en het volgen van de structuur. Op straat zijn zij vrij en kunnen ze doen en laten wat ze willen. Hier is er structuur, regelmaat en regels. Helaas is dit niet weggelegd voor alle kinderen. Misschien op een later stadium in hun leven. En ik zeg 2 omdat 1 van de 3 kinderen weer is teruggekomen. Hij miste de liefde en de aandacht en vond de kinderen in de stad ook niet aardig meer en miste zijn "broers" hier. We zien dit als een groot compliment voor al het werk dat we doen. Hij voelt zich hier thuis en op zijn gemak. We zullen hem extra gaan begeleiden met het aangaan van de structuur en regelmaat.

 
Beach image

Nieuwe Kinderen

Momenteel wonen er 6 jongens bij ons in huis. Ali (15), Nicholas (14), Brian (10/11), Mombasa (8/9), Adam (13) en Yusuf (15). Helaas weten niet alle kinderen wanneer ze zijn geboren. Sommige leeftijden hebben wij daarom moeten schatten. In samenwerking met de kinderbescherming gaan we op zoek naar meer informatie over de kinderen. 

Drie van de zes kinderen hebben we sinds deze maand kunnen toewijzen aan sponsorouders. Wij zijn er erg zeker van dat deze kinderen voldoende gesetteld zijn om niet meer weg te lopen. Ze waren zo vereerd dat ze die hele middag hebben lopen stuiteren en het tegen zoveel mogelijk mensen wilden vertellen. De andere drie, de twee nieuwe kinderen en onze wegloper, moeten we eerst stabiel krijgen voordat we de volgende stap naar het sponsorschap met hen kunnen gaan nemen. 

Langzaamaan komt er steeds meer structuur in het huis. We werken middels een beloningssysteem. Elke keer als de kinderen iets positiefs/goeds doen krijgen ze een papieren muntje. Aan het einde van de maand krijgen ze hier zakgeld voor. Zo leren ze met geld omgaan en weten ze dat ze iets moeten doen voor het geld. Ook stimuleert het de kinderen om positief gedrag te laten zien en negatief gedrag te stoppen. Het is erg mooi om te zien hoe trots ze kunnen zijn en kijken als ze een muntje krijgen. En ze willen zelfs extra taken uitvoeren. Wie had dit ooit gedacht!

 

Vrijwilligers

De afgelopen periode hebben wij hulp gehad van diverse vrijwilligers uit Nederland. Zij hebben enorm veel bijgedragen aan de stichting en de kinderen. Vanuit deze nu gelegde basis kunnen we verder gaan groeien en meer kinderen gaan helpen. Middels de hulp van de vrijwilligers krijgen de kinderen meer aandacht en vermaak en heeft Melissa zo meer tijd om naastenactiviteiten te kunnen uitvoeren. Zoals de rest van alle vergunningen afronden, administratietaken, updates maken voor de website en facebook en noem maar op. 

Kristy van der Heijden, Wendy van den Berg, Antina de Boer, Stefanie Kaiser en Mariska Daling van Erp. Super bedankt allemaal voor jullie hulp en inzet. 

En dan in het bijzonder Wendy en Kristy, super bedankt voor alle donaties en acties die jullie voor onze stichting hebben opgehaald en opgezet!

   

Facebook en website

Wilt u ook tussendoor op de hoogte blijven van onze voortgangen en foto's en filmpjes van de kinderen zien? Deze kunt u bekijken op onze facebook pagina, deze is altijd up to date. 

Op onze website worden ook regelmatig nieuwe dingen ge-upload. 

Facebook of www.behoca.nl 

Ook zijn wij sinds kort te bereiken via de post: 

BeHoCa Foundation
P.Box 95943-80106
Mkomani, Mombasa, Kenya


 

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier