FacebookLinked InYoutube
First image

Nieuwsbrief                   Jaargang 2014                       Editie 5

 

De jongens op Bijbelkamp

De jongens zijn in december allemaal een weekje op kamp geweest. Dit was erg spannend voor ze. Want wat moeten ze allemaal meenemen als ze uit logeren gaan? Hun mooiste kleding werd in de nieuwe rugzakken ingepakt (deze waren net aangeschaft voor school). Zakgeld werd allemaal meegenomen en klaar waren ze ervoor. De eerste 2 dagen moesten alle jongens even wennen en hadden sommigen een beetje heimwee. Maar vanaf de derde dag waren ze thuis vergeten en hebben ze optimaal genoten! Van Bijbelles tot dansavonden, van verkleedpartijtjes tot gezamenlijke zangavonden, alles was geweldig!

   

Nieuwe jongens

Na de kampweek zijn er 3 nieuwe jongens opgenomen. We heten Yusuf Ali, James en Jackob van harte welkom bij de familie! James (10) is onze kleine acrobaat en doet graag salto's en andere acrobatische stunts. Jackob (14) helpt graag in het huishouden en vindt zijn robot-move helemaal geweldig. Hij beweegt zich graag als een robot door het huis. Yusuf Ali (13) maakt graag grapjes en vertelt verhalen. Zo komt er steeds meer gezelligheid in huis. Hier blijft het voorlopig wel even bij helaas. Dit met betrekking tot ons budget.

 

Kerst en oud en nieuw

Wat hebben de jongens genoten tijdens deze dagen. We vormen samen één grote familie. Dit is onze insteek en daar besteden wij ook erg veel tijd aan. Het is belangrijk om deze veiligheid te kunnen ervaren en ook om te weten en te leren hoe het kan zijn om een familie te hebben die om je geeft. We hebben daarom ook echt zoveel mogelijk sfeer proberen aan te brengen tijdens de kerst. We hebben lekker wat spelletjes gedaan en zijn naar het strand geweest. Bij thuiskomst stond ze een echt kerstmaal te wachten met kip, friet en lokale gerechten. Ook hadden de jongens allemaal een kaarsenhouder gemaakt en hadden we overal kaarsjes staan. Ze vonden het geweldig en genoten zichtbaar en hoorbaar (sommige smakken nogal als ze het eten lekker vinden). Nieuwjaar hebben we gevierd met een kampvuur, djembé's, dans en zang. Ook hebben we echte oliebollen gemaakt en hadden we spekjes om te roosteren in het vuur. Het is een geslaagde tijd geweest!

 

School

Alle jongens gaan sinds 9 januari naar school. Er wordt veel van ze gevraagd, maar ze doen het allemaal hartstikke goed. Ze maken wel erg lange dagen en hebben vaak nog huiswerk bij thuiskomst. Maar ze zijn zo blij en trots op zichzelf. Soms hebben ze nog al wat moeite met het inschatten van de tijd en spoken ze al om 4 uur in de ochtend door het huis, maar een nieuwe regel doet wonderen. Ze mogen niet eerder uit bed komen voordat wij ze roepen. Anders worden de dagen nog langer voor ze (en ons erbij).

   

Bezoek Nederland

Melissa is in januari voor 3 weken naar Nederland geweest. Dit om even uit te rusten van de afgelopen paar zware maanden. Natuurlijk vooral ook om familie en vrienden weer te zien en om zaken te regelen voor de stichting. De halve Action is leeg gekocht en super veel kleding is gedoneerd voor de kinderen. Melissa kwam aan met 2 lege koffers en is weer terug gegaan naar Kenia met 70 kilo aan bagage. Ook een leuk iets aan het bezoek in Nederland is dat er binnenkort een interview in het tijdschrift "Mijn geheim" komt over de afgelopen periode van Melissa. Alles ups en downs van het opstarten van BeHoCa in Kenia. Wij houden u op de hoogte van de verschijningsdatum.

 
Beach image

Vrijwilligers en stagiaires

Esther Roeters en Ria Lambrechts van Herpt hebben ons de hele maand november een handje geholpen. We hebben een super leuke tijd met jullie gehad en enorm bedankt voor alle donaties en hulp die jullie ons hebben geboden! Anke Meerstra, één van onze bestuursleden is de hele maand december gekomen om te helpen. Anke echt ontzettend bedankt voor al je hulp en inzet voor het saaie administratieve werk! Tijdens het bezoek van Anke aan ons huis heeft ze besloten om haar donatie om te zetten en is ze financiëel adoptieouder geworden van Adam. Er zijn inmiddels al 5 kinderen die kunnen zeggen dat ze financiële adoptieouders hebben. Geweldig!!

Sinds 1 februari hebben wij onze eerste stagiaire welkom mogen heten. Marja van Garderen welkom bij ons team in Kenia!

Hieronder een stukje van Marja zelf: 

Ik ben Marja van Garderen en begin februari ben ik aangekomen in het BeHoCa huis om een half jaar stage te lopen. Ik doe de opleiding SPH aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Na een eerdere reis naar Zuid-Afrika heb ik besloten om deze opleiding te gaan doen zodat ik ook voor langere tijd naar Afrika zou kunnen. Binnen de opleiding werd er gesproken over BeHoCa en na kort mailcontact is mijn keuze op BeHoCa gevallen. Dit omdat ik het interessant vind dat BeHoCa een opstartende organisatie is en omdat de organisatie kleinschalig is, zodat je weet dat de hulp en het geld rechtstreeks naar de jongens gaat. Ik hoop een leerzame en gezellig tijd mee te maken, maar de indrukken tot nu toe zijn veelbelovend.

Stichting BeHoCa

De Rosmolen 24

5386 EK GEFFEN

E-mail: info@behoca.nl

                                    BeHoCa Foundation

Postbox 95943-80106

Mkomani, Mombasa Kenya

   

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier