Ankie Hak

Als we aan de jongens vragen wat ze willen eten, dan zeggen ze: Chips and KuKu (friet en kip).
Alle Kenianen houden van kip en dit is dan ook het meest gegeten vlees in Kenia. Wat betekent dit voor BeHoCa? Op zich niet veel, want de kinderen eten alleen met de feestdagen kip.

Momenteel zijn wij volledig afhankelijk van donaties. Maar hoe kunnen wij zo onafhankelijk mogelijk gaan worden? Natuurlijk… we gaan kippen fokken!

En Stichting Ankie Hak gaat ons daarbij helpen. Hoe geweldig is dit?! Dankzij Ankie Hak kunnen wij een kippenfokkerij gaan bouwen. We gaan kippen houden voor vlees en voor eieren. Alle opbrengsten komen dan weer ten goede aan de stichting. Echt super gaaf en een enorme stap vooruit voor onze toekomst.

De kippen doen het goed bij ons. Zo zijn wij begonnen met 2 kippen die gedoneerd zijn waarna er nog 4 volgden. Dankzij de haan van de buren hebben wij inmiddels 24 kuikens erbij. Al deze kippen kunnen we uiteindelijk ook weer gaan verkopen. Super!

De materialen zijn al aangeschaft en de bouw hiervan gaat in januari beginnen. Natuurlijk blijven wij u op de hoogte houden over dit project.

Enorm bedankt voor deze stap Ankie Hak! Asante Sana!