BeHoCa in Mombasa

Even een update vanuit het regenachtige Kenia. Ook hier regent het dus en je hoort het soms al gewoon in de verte aankomen, zo hard kan het uit de lucht komen vallen. En omdat we hier vooral veel zandwegen hebben, is het een lekker modderige boel. Maar dat mag de pret niet drukken.

We hebben een super leuk huis gevonden om de kinderen in op te kunnen vangen. Het stukje grond wat erbij zit is een beetje klein, maar om te beginnen is het goed. Ik zou de sleutel eigenlijk op 1 juni krijgen, maar Hakuna Matata, Kenianen kennen geen tijd. 1 juni werd 15 juni en als ik er niet zo graag in had gewild, was het slimmer geweest om dit door te trekken naar 1 juli. Want de werkzaamheden die ze zouden doen, zijn zo goed gedaan dat sommige dingen nog een keer gemaakt moeten worden, of zelfs nog uitgevoerd dienen te worden. Ik zit bijna 3 keer per week op het kantoor van de agent om dingen geregeld te krijgen. Maar het einde is in zicht!

En we hebben waarschijnlijk onze eerste bewoners al gevonden. Het gaat hier om jongens van 10, 11 en 16. We gaan ze aankomende week nog een aantal keer ontmoeten om ze uit te horen en om te kijken of ze ook echt willen veranderen. Het is overigens zeer lastig om de kinderen op straat te vinden. Waar ze eerst zaten zitten ze niet meer, ze verschuilen zich. Dit omdat Kenia een nieuwe tactiek heeft verzonnen om de kinderen van de straat te krijgen. Ze pakken elk straatkind op dat ze zien en stoppen het weg in een soort kindergevangenis. Maar we gaan ons best doen om er zoveel mogelijk te kunnen vinden!
Gelukkig krijgen we in Juli veel vrijwilligers over de vloer die mooi kunnen helpen met het inrichten en aankleden van het huis, ons dakterras en onze groentetuin en het organiseren van activiteiten voor de kinderen. Ook komt mijn handige broertje die banken en plantenbakken gaat maken.
Naast al het geregel met betrekking tot het huis, ben ik ook onze vergunningen aan het aanvragen. Helaas gaat dit wat moeilijker dan gepland. Dit komt door alle misbruik die vele organisaties in voorgaande jaren hebben gepleegd. Sinds dit jaar zijn alle regels enorm aangescherpt! Maar we komen er wel! Begin Juli gaan we onze aanvraag indienen in Nairobi.

Kwaheri en tot de volgende keer!