BeHoCa Sieraden @ Sari’s Haarsalon te Drachten

Sinds 13 mei verkopen wij sieraden in Sari’s Haarsalon in Drachten. De sieraden zijn gemaakt door de jongens zelf. En wat zijn ze hier goed in! Er zitten geweldig mooie exemplaren tussen. De verkoop is nog maar net van start gegaan en loopt al goed. De klanten zijn erg onder de indruk van het gemaakte en zo zijn er dus ook al meerdere kettingen, armbanden, oorbellen en tasjes verkocht.

Op zaterdag is de activiteit in het BeHoCa huis sieraden maken. De jongens zijn heel creatief met kraaltjes, shanga noemen ze dit. Een constructie van hout en schroeven zorgt ervoor dat ze er draad tussen kunnen spannen en er zo kraaltjes doorheen/omheen kunnen rijgen. Deze armbanden vergen wel veel tijd, geduld en een lange spanningsboog, wat voor de meeste jongens een hele uitdaging is. Dus voor elke mooie afgemaakte armband staat er zakgeld als beloning voor tegenover. Dit bleek een zeer goede motivatiefactor te zijn! En daarnaast kunnen ze nadenken over wat ze met hun gespaarde geld willen doen.
Ook krijg je de leukste creaties wanneer je gotere kralen en zaden om ijzerdraad rijgt. Het resultaat mag er zijn!

We willen alle vrijwilligers bedanken die alle producten mee naar Nederland hebben genomen vanuit Kenia. We hopen dat we nog veel meer mooie sieraden mogen ontvangen.
Maar vooral willen we Sari Vrijburg bedanken voor het beschilbaar stellen van haar mooie salon om de sieraden te verkopen. Namens de kinderen en alle betrokkenen bij BeHoCa, heel erg bedankt!