Salim

Salim is een oude bekende van ons. In 2015 was Salim voor een paar maanden bij ons. Helaas was hij destijds nog niet klaar voor structuur in zijn leven. Hij verdween van de aardbodem en wij dachten dat hij was opgenomen door een ander tehuis of terug was bij zijn familie. Helaas was dit niet het geval. Wij kwamen hem weer tegen in de straten van Mombasa en hebben hem opgenomen.

Hij doet het goed en is een jongen met veel humor. Hij heeft een ontzettende mooie lach en laat deze gelukkig vaak zien. Hij speelt graag spelletjes en helpt enorm in het huis. Soms neemt hij even tijd voor zichzelf en zie je hem ergens op de compound zitten om even tot zichzelf komen.

We hebben Salim in contact gebracht met zijn familie. Salim heeft acht broertjes en zusjes. Armoede dreef Salim steeds terug naar de straat. Klusjes doen en bedelen voor extra geld heeft hem uiteindelijk op straat gehouden. Salim is een zorgzame jongen en zelfs tijdens zijn leven op straat, hield hij geld apart om aan zijn moeder te geven voor eten voor zijn broertjes en zusjes.

Sinds januari 2017 zit hij op school. Hij wil heel graag leren en slim worden, zodat hij manager van een bank kan worden. Met deze functie verwacht hij veel geld te verdienen om zijn moeder, stiefvader, broertjes en zusjes te kunnen helpen.

Tijdens één van de familiebezoeken zagen wij hoe graag hij weer thuis wilde wonen. Hij miste iedereen zo erg. Moeder wilde dit echter niet. We hebben haar voorbereid en de tijd gegeven om er over na te denken. Gelukkig heeft de moeder de terugplaatsing van Salim geaccepteerd en woont hij sinds december 2017 weer bij zijn familie. Het gaat onwijs goed en hij straalt van oor tot oor.

Salim wordt volledig gesponsord!