Juma

Juma kwam in april 2017 uit zichzelf bij Stichting BeHoCa aankloppen. Hij was op zoek naar hulp, gaf hij aan. Na een tijdje rond te hebben gekeken, was hij niet zo zeker van zijn zaak. Dit omdat alle andere jongens op school zaten en dus begon hij te twijfelen. De mentor gaf aan dat hij het bij de buren kon proberen (een ander weeshuis). Hij was al binnen enkele minuten terug en gaf aan het te willen proberen, de grappenmaker.

Juma komt uit een gezin waar zijn vader wat loshandig is. Zijn moeder is overleden toen Juma klein was. Hij mist haar nog elke dag. Vader kreeg een nieuwe vrouw en dit ging niet goed samen. Juma en zijn broer gingen bij hun oom wonen. Daar werd Juma wat opstandig en begon ook wat geld te stelen. Doordat hij bang was voor straf liep hij weg.

De banden met de familie zijn weer aangehaald en hopelijk pakt dit goed uit voor Juma. Juma doet het super goed en is onze 2e kleine acrobaat! Sinds januari 2018 gaat hij naar school en heeft het er naar zijn zin. Zijn concentratieboog wordt daar gelukkig wat versterkt.  Zijn persoonlijke verzorging en het zorg dragen voor zijn spullen mag ook wat beter. Juma is namelijk altijd op zoek naar al zijn spullen. Verder is het een schat van een jongen en is het gezellig om hem erbij te hebben!

Wilt u Juma helpen? Juma is op zoek naar een adoptieouder!