Het BeHoCa huis

In juli 2013 opende stichting BeHoCa een tehuis waar voormalige straatjongens wonen in de leeftijd van ±7 tot en met ±20 jaar.
We leven er als één grote familie en de jongens zien elkaar dan ook als broers. Het tehuis heeft een capaciteit voor ±20 jongens.

Een kijkje in en om het BeHoCa huis:
De jongens ontvangen onderdak, kleding, voedsel en aandacht. Ze gaan naar school en daar waar nodig is krijgen zij gespecialiseerde hulp aangeboden. Dit omdat straatjongens veelal kampen met complexe gedragsproblemen waar ze hulp bij nodig hebben.
In het BeHoCa huis wonen alleen maar jongens. De jongens blijven bij ons totdat zij oud en bekwaam genoeg zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Familie is de belangrijkste basis van het leven. Wij proberen daarom dan ook zoveel mogelijk de familiebanden van deze jongens aan te halen en te versterken. In de meest ideale gevallen plaatsen wij de jongens terug bij ouders of naaste familieleden. Daar waar nodig is blijven wij de jongens natuurlijk ondersteunen.

Tijdens de schooluren van de jongens wordt er natuurlijk in het huis doorgewerkt. De kok/schoonmaker maakt het huis schoon en bereidt de lunch en het avond eten voor. De mentor, de social worker en eventuele stagiaires/vrijwilligers bereiden activiteiten voor, maken dagrapportages, passen de behandelplannen van de jongens aan, trasseren familieleden, en hebben natuurlijk te doen met allerlei officiële instanties zoals de kinderbescherming, school, gemeente en dergelijke.

In het weekend werken de jongens graag in de tuin en/of groentetuin. Ook organiseren wij verschillende leerzame maar vooral leuke activiteiten. Ze gaan graag naar het strand en op zondag naar de kerk. De kerk is wekelijks een leuke activiteit waar de jongens enorm naar uitkijken.

Het BeHoCa huis ligt op slechts 10 minuten lopen van de zee. De jongens zijn echte liefhebbers van het blauwe water dus zodra het kan zijn ze er te vinden

Een gemiddelde dagindeling voor de jongens is als volgt:

5.00 uur: wakker worden en klaar maken voor school
6.00 uur: de jongens lopen naar school
6.30 uur: arriveren op school en bereiden zich voor op de lessen
8.00 uur: officiële start van de lessen
17.00 uur: lessen zijn afgelopen, jongens keren terug naar huis
17.30/18.00 uur: arriveren thuis, wassen uniformen, maken huiswerk en speeltijd
18.30/19.00 uur: eten gezamenlijk aan tafel, uitvoeren van dagtaken en speeltijd/activiteit
20.00 uur: Bijbelstudie
20.15 uur: voorbereiden voor het slapen gaan