Kippenboerderij

Als je aan onze jongens vraagt wat zij graag willen eten, dan is het antwoord vaak: ‘Kip!’ Kip wordt gegeten door alle Kenianen en is ‘veilig’ eten voor alle religiĆ«n die Kenia telt.

Wat is dan de beste manier om geld te verdienen? Inderdaad: met het fokken en verkopen van kippen. Als stichting zijn wij volledig afhankelijk van donaties. Ons streven is om uiteindelijk zoveel mogelijk zelfvoorzienend te gaan worden. Met ons eerste project maken wij hier een begin mee. Dankzij Stichting Ankie Hak hebben wij ons eigen kippenboerderij kunnen openen.

Het aanleren van life skills aan onze jongens staat bij BeHoCa zeer centraal. Melissa heeft daarom dan ook samen met een aantal jongens de huizen voor de kippen gemaakt. Het was een zware klus, maar het resultaat mag er wezen. De jongens hebben veel ervaring op gedaan en ze helpen bij het fokken en het slachten van de kippen. Ze krijgen zo meer verantwoordelijkheidsgevoel en leren hoe ze zichzelf kunnen onderhouden in hun toekomst. Vraag naar kip is er namelijk altijd. En het mooie aan de kip is dat deze ook weer eieren legt. We hebben dan ook kippen voor vlees en kippen voor eieren.

In de toekomst willen we graag onze andere projecten implementeren. Het fokken van varkens en het hebben van een groentekas en gastenverblijf staat nog op ons verlanglijstje. Maar daarvoor hebben we eerst eigen grond nodig.

Met dank aan Stichting Ankie Hak!

‘The measure of a life, after all, is not its duration but its donation.’