Rama

Rama is een wat stille, maar erg lieve jongen. Hij heeft niet op straat gewoond en heeft gelukkig nog een moeder die voor hem zorgt.

Rama komt uit een ontzettend arm gezin. Ze leven in een zelf gemaakt huisje van takken en modder. Zijn moeder verbouwd maïs en als het droogseizoen is, maakt ze dakbedekkingen van palmboom bladeren. Rama is een buurjongen van ons die op een dag was bekogeld met stenen door een andere jongen bij ons uit de buurt.

Hij ging niet naar school doordat ze geen geld hebben. Het ‘gratis’ onderwijs van Kenia is dus toch niet gratis. Zijn tutionfees, schoolboeken en uniform konden niet worden betaald. Hij was daardoor dan ook niet meer welkom op school. Hij ging hier en daar wat klusjes doen om geld te verdienen. Hij deed dit samen met een wat oudere jongen en deze wilde dat Rama niet mee ging naar een klus. Echter had de ‘baas’ ook om Rama gevraagd dus hij wilde gewoon gaan. De oudere jongen bekogelde Rama met stenen en liet hem gewond achter.

Ook maakte Rama regelmatig een gesprekje met onze jongens als ze van school kwamen. Hij vroeg hen naar school en gaf aan ook graag te willen gaan. Na het stenenincident hebben wij Rama aangemeld op school en gaat hij nu lekker elke dag naar school. Hij doet het goed en leert graag. Ook komt hij in zijn vrije tijd graag bij ons op bezoek en helpt hij mee met alle dagelijkse klusjes.

Rama wordt volledig gesponsord!