Ali

Ali is de nieuwe grappenmaker van onze familie. Hij komt graag een praatje maken en wenst je bij het vertrek naar de supermarkt een fijne reis toe, ‘have a good luck’.

Hij stelde zichzelf voor als rapper. Naarmate hij zijn eigen plekje begon te krijgen in de familie nam het stoere rap gedrag af en kwam de zachte aard van hem naar boven. Ali helpt graag bij een klusje, maar een klusje alleen doen gaat hem nog niet zo goed af. Er gebeurt te veel om hem heen, waardoor hij het idee heeft dat hij wat gaat missen. Helpen in de keuken, met het snijden van groentes en dergelijke, doet hij ontzettend graag. Ook is hij erg schoon. Zijn bed is elke ochtend opgemaakt en zijn kledingkast is georganiseerd.

Ali heeft erg lang op straat geleefd. Het begon samen met een vriendje: een spelletje om zoveel mogelijk geld te krijgen liep uit de hand. Na de straf hiervoor is Ali weggelopen. Ali keerde regelmatig naar huis om zijn familie te groeten en om zijn geld af te geven.
Wij vonden Ali in de straten van Mombasa, high van de lijm. Lijm snuiven is iets wat steeds meer bij het straatleven hoort. Vooral als je al een lange tijd op straat leeft.

Ali doet het goed en zit sinds januari 2017 weer op school. Een pauze van bijna 2 jaar heeft hem een achterstand opgeleverd die hij zelf ook inziet.

Als Ali groot is wil hij piloot en muzikant worden.

Wilt u Ali helpen? Ali is op zoek naar een adoptieouder!